Interessante  boeken


Geen boekenlijst voor de kinderen, maar voor de ouders.

Boeken die aansluiten op ons Natuurlijk Vrije Gedachtengoed.

Boeken die stimuleren en ondersteunen.

Doe er je voordeel mee en laat je inspireren!


Spiegelen

De volmaakte ouder

Saskia Markestein

 

Een prachtig boekje wat je een inzicht verschaft over het spiegelen van kinderen. Ogenschijnlijke  problemen van het kind spiegelen vaak wat wij in onszelf mogen aanpakken. Saskia laat ons heel helder zien hoe dit werkt en hoe betrekkelijk eenvoudig een situatie veranderd als je in de spiegel durft te kijken en het gedrag van het kind op een andere wijze beziet. Heel inspirerend en een 'must'  om te lezen voor onze ouders van onze scholen.

Spiegelen

Je kunt je leven helen

Louise Hay

 

Jouw lichaam als spiegel, als communicator . Wat heeft het je te vertellen? Als we uitgaan van de balans tussen Body, Mind & Soul is het heel logisch dat dit alles samenwerkt en jou leiding geeft in deze reis op aarde. Achter iedere klacht zit een betekenis. Ze durft het aan om ook kanker te bespreken, omdat ze hier zelf van genezen is toen ze eenmaal doorhad wat het haar vertelde. Een bestseller, een fenomenale dame die Louise Hay. 

Mind

As a man thinketh  

James Allen

 

Een verrassend klein boekje. James Allen, geboren in 1864, was zijn tijd ver vooruit. Het geeft een verhelderend en eigenlijk heel simpel beeld over de kracht van je gedachten. In ieders hoofd groeit een onkruidtuin, maar het is aan jou om het vol te zetten met mooie bloemen. Jij bent meester van jouw gedachten en dus van de wereld die jij creëert.  Heel inspirerend. Binnen NVO denken wij in mogelijkheden en is ons glas halfvol. Kortom een bloementuin als vruchtbare grond. Mind

Master your mindset

Michael Pilarczyk

 

Wat een inspiratie! Wat een veelzijdig man met een mooi verhaal. De drive om je mooiste leven te leiden is aanstekelijk. Door zijn eigen ervaringen met ons te delen leer je in je eigen proces. Met veel online blogs en podcasts is Michael een man om te blijven volgen.

Vergeet ook zijn Meditation Moments app niet, die wij van harte aanbevelen en gebruiken binnen het onderwijs van NVO

Overvloed

The  science of getting rich

Wallace D. Wattles

 

Denken in overvloed. Zo simpel en tegelijk zo moeilijk. Wij zijn opgevoed met de gedachte van schaarste, maar mogen gaan denken en leven in overvloed. Dit is een Nederlandse vertaling van het origineel.  Geld is nooit een belemmering. Wij vragen geld voor ons onderwijs. Alleen voor de rijkere mensen??? Het vraagt een verandering in mindset. We spreken uit ervaring. Laat je ook inspireren, het veranderd je leven! 

Ook Michael Pilarczyk heeft een  bewerking uitgebracht

Creatiekracht

De creatiespiraal

Marinus Knoope

 

Je dromen verwezenlijken, stappen zetten. Het begint met een gedachte en visualisatie. 'Voel het!'

Het boek geeft houvast hoe je het pad kunt bewandelen. We zijn bij NVO opzoek naar het talent in ieder kind en dagen ze uit om (zich)zelf te onderzoeken. Dit boekje voor volwassenen geeft ook deze kracht mee. Een aanrader als je een handvat wilt om mooie plannen tot werkelijkheid te maken. Wij zijn hierdoor in ieder geval geïnspireerd om nieuw onderwijs neer te zetten.Verbinding

Engelen in mijn haar

Lorna Byrne

 

Een prachtig boek over het voelen en zelfs zien van engelen om ons heen. De schrijfster heeft ze zichtbaar in haar leven. Het boek inspireert om ook als volwassene dit toe te laten, weer te mogen voelen en ervaren. Onze kinderen zijn nog aangeschakeld aan de bron en met onze school willen we hen daarin ten volle laten bloeien. Veel nieuwetijdskinderen hebben zelf het sterke licht in zich. Wij vinden het belangrijk dat de volwassenen deze geestelijke wereld ook weer gaan omarmen zodat wij onze kinderen daarin kunnen ondersteunen en laten zijn. Daarbij is durven vertrouwen een drijvende kracht bij NVO

Seizoenen

De weg van de heks

Lunadea

 

Oh oh hebben we het over engelen gehad, komt er nu ook nog een boek over heksen! Ja inderdaad, want dit boek gaat over de seizoenen, het eren van de natuur en al wat moeder aarde ons te bieden heeft. Werden in vroegere tijden de wijze vrouwen die mensen hielpen met kruiden aangezien voor heksen, laten we hopen dat nu de tijd toch echt is aangebroken dat we die wijsheid kunnen omarmen. Daarom is dit een interessant boekje om kennis te maken met jouw innerlijke heks en daar wel of niet enkele gebruiken uit over te nemen. Het maken van een prachtige seizoenstafel bijvoorbeeld. 

Nieuwe wereld

Anastasia

Vladimir Megre

 

En om nog een fase dieper te zakken in pure verbinding met de natuur en met de bron is dit deel 1 van een hele serie boeken over Anastasia.

Het ontstaan van familiedomeinen is een inspiratie voor de nieuwe tijd. Dit hele boek is een inspiratie en de vele delen die elk een onderwerp uitdiepen.

Onder andere komt hier in terug dat de nieuwe wereld begint bij hoe wij met onze kinderen omgaan. Als die basis kan veranderen, als we onze kinderen in connectie laten met de bron en met hun zielenreis dán kan de wereld veranderen en ontstaan er nieuwe mogelijkheden in ons mens zijn. Een ware inspiratie!Volg ons op instagram  voor meer foto's en avonturen! (logo=link)