Welkom op de geheel vernieuwde website van Natuurlijk Vrij Onderwijs, een nieuwe kijk op onderwijs!


Hier vind je alle NVO informatie die voor alle vestigingen gelijk is. Hier leggen we uit waar wij voor staan. Vervolgens vind je in het hoofdmenu per locatie meer specifieke informatie die per vestiging kan verschillen. Maar samen staan wij voor Natuurlijk Vrij Onderwijs voor onze prachtige kinderen.


Onze missie is erop gericht om kinderen zich te laten ontwikkelen vanuit hun eigen talent en  binnen onze kernwaarden: natuurlijk en vrij. Om zo trouw te kunnen blijven aan het eigen  levensdoel en de eigen talenten en vaardigheden tot ontwikkeling te kunnen laten komen om later op authentieke wijze invulling te kunnen geven aan het eigen leven. Wij laten kinderen op holistische wijze ontplooien en bieden een gevarieerd programma aan wat zich richt op de fysieke, emotionele, cognitieve, sociale en spirituele ontwikkeling van kinderen. De verbinding van het lichaam, het motorische deel, met het   hoofd die zorgt voor het denkwerk en het hart die zorgt voor het gevoelsleven. Wij geloven daarom niet in de kracht van herhaling, keer op keer stimulans van het hoofd,  maar in de kracht van beeldend en bewegend leren. Door het motorische deel in het leerproces op te nemen en ook met beelden, reuk en smaak het gevoelsleven te stimuleren maken we van de balans gebruik die ieder van ons nodig heeft om heel en compleet te zijn. De balans tussen Body, Mind en Soul. Lichaam, geest en ziel.

Dit is de basis die ons onderwijs het best beschrijft.Door dagelijks zoveel mogelijk buiten te zijn en daar activiteiten en lessen te volgen geven wij onze kinderen de kans een connectie op te bouwen met de aarde en met zichzelf. Te ontdekken, te groeien en te verstevigen. Als die grote stevige boom met de wortels diep in de aarde en met de kruin in de zon. Veerkrachtig en in verbinding met zichzelf.  Het talent aanwakkeren wat in ieder kind aanwezig is zodat ze kunnen opgroeien tot  zelfbewuste mensen die verantwoordelijkheid willen dragen voor de aarde en zich vrij voelen om hun eigen idealen in de wereld neer te zetten.


Missie-Visie


Ouder-Bijdrage


Aanmeld-PaginaVolg ons op instagram  voor meer foto's en avonturen! (logo=link)