Onze coöperatieve -visie


Natuurlijk Vrij Onderwijs is meer dan alleen een visie op schoolinhoud. Wij willen met deze nieuwe vorm en met onze visie er ook zijn voor de omgeving, voor de verbinding tussen ieder die met de scholen te maken heeft én niet te vergeten samen bouwen aan een nieuwe natuurlijke en vrije wereld waarin onze kinderen mogen floreren.

We doen dit alles zonder overheidssteun en dus op eigen kracht. Daarom zal zowel ieder school op zich als NVO als overkoepelende organisatie er zorg voor dragen dat er activiteiten en mogelijkheden ontstaan die onze scholen financieel gezond houden en ook bijdragen aan bovenstaande visie. Onderstaand overzicht is gemaakt voor onze eerste school op Goeree-Overflakkee en vormt de kapstok voor onze wensen en te ontplooien activiteiten.


Vanuit onze holistische denkwijze vinden we het belangrijk om in de natuur bezig te zijn, gezond te leven én te eten en dus gebruik te maken van al dat heerlijke eten van eigen grond. Het zelfvoorzienend zijn van deze coöperatie structuur komt voort uit een sterke ondernemersgeest. Iets wat past bij ons, bij de eilanden (zowel Goeree-Overflakkee als Zeeland-Beveland) met zijn vele ondernemers, en bij het type onderwijs wat wij verzorgen. Ondernemerschap is wat wij onze kinderen graag meegeven.  

 

Volg ons op instagram  voor meer foto's en avonturen! (logo=link)